Çocuk İhmal ve İstismar Farkındalık Eğitimi Duyurusu
23 Temmuz 2024

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ilgi tarih ve sayılı yazısı ile Çocuk İhmal ve İstismar Farkındalık Eğitimlerinin birinci basamakta görev yapan tüm personel ile ikinci ve üçüncü basamakta ise çocukla karşılaşan ve karşılaşma ihtimali bulunan tüm hastane ve birimlerde (acil servis. çocuk polikliniği, çocuk servisi vb.) görev yapan sağlık personeline verilmesi talimatı verilmiştir.

Çocuk İhmal ve İstismarı konusunda farkındalık eğitimini almayan personele ait isim listesi aşağıdaki linkte excel tablosunda (Tabloda hastaneler acil servis aile sağlığı merkezi vs. kuruluşlarımızda görev yapan personel isimleri çalışmış oldukları sağlık kuruluşuna göre sıralı olmayıp, her kuruluş merkez exel talosunda bulunan 'ÇKYS Aktif Çalışan Yer hücresinden kendi merkezinin ismini seçerek sadece kendi kurul personeline ait isim listesine ulaşabilecektir.) bulunmaktadır. Eğitim alacak personeller https://egitim.saglik.gov.tr web uzantısı üzerinden eğitime ulaşarak online olarak eğitime katılacaktır. (Sistemde ön test, eğitim videosu ve son testi tamamlayan katılımcılar başarılı sayılmaktadır.)

Uzm. Dr. Cahit Yusuf DÖNMEZ
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan v.